• banner2
  • banner1
  • ortho_MMS4056 copy[1]
  • sport-523 copy[1]

Nieuws

Over uw zorgverzekering, uw fysiotherapeut en uw portemonnee

 

Over enige tijd gaat er het een en ander veranderen op het gebied van uw zorgverzekering en betalingen bij Angelo van Klink, de Fysiotherapeut. Dat kan betekenen dat u van mij een rekening krijgt die u voorschiet en daarna kunt indienen bij uw verzekering. Vaak kost u dat niets extra’s, maar het kan ook zijn dat u kleine verschillen ten opzichte van wat u declareert bij uw verzekering zelf gaat bijpassen. In deze brief leg ik uit hoe dat komt en hoe het allemaal zit.

 

Vier jaar geleden ben ik uit de maatschap Fysiototaal getreden. Dat heb ik gedaan omdat ik mij met het eigenlijke vak wilde bezighouden: zorgen dat mensen zoveel mogelijk probleemloos kunnen bewegen. Ik wilde geen manager meer zijn en wil er echt zijn voor mijn patiënten. Voor u, uw partner, uw kinderen en zelfs voor uw baby’tje. Zonder een advertentie te zetten hebben veel mensen de weg naar mijn praktijk gevonden. Daarbij heb ik vooral geprobeerd om de praktijk klein te houden, met veel aandacht voor u als patiënt. Hoewel ik een relatief kleine praktijk heb, stellen de zorgverzekeringsmaatschappijen eisen aan mij die mij na enkele jaren wel wat te gortig worden. Dan heb ik het over eisen op het gebied van gegevensverwerking, inrichting van de praktijk, administratie, wijze van declareren, openingstijden, de manier waarop ik via de website moet communiceren, het aantal te geven behandelingen, tarieven, volumemaatregelen etc. etc. Die eisen beknotten mij in de vrijheid om u te behandelen zoals ik graag zou willen en wat het beste voor u is. Vandaar dat ik met enkele van deze verzekeringsmaatschappijen geen nieuw contract meer sluit. Dat heeft wel gevolgen voor u. Leest u verder.

 

Naturapolis en restitutiepolis

Bij de zorgverzekeraar waarmee ik geen contract heb afgesloten, krijgt u in de toekomst  van mij de nota voor de gegeven behandelingen. Deze nota dient u in bij uw zorgverzekeraar. Heeft u een restitutiepolis, dan krijgt u de ingediende nota voor 100% vergoed, een enkele uitzondering daargelaten.  Als u een naturapolis heeft  afgesloten, dan betaalt uw zorgverzekering niet alles terug. Een deel betaalt u uit eigen zak.

Bij dit alles staat de kwaliteit van mijn behandelingen bij zorgverzekeringsmaatschappijen niet ter discussie. Die is boven elke twijfel verheven.

 

U en ik gaan praten

De relatie die ik met u heb is strikt persoonlijk. De eerstvolgende keer dat u bij mij komt, neem ik dit onderwerp met u door. We bespreken wat de gevolgen voor u zijn van dit besluit, in relatie tot de polis die u op dit moment heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar. Samen kijken we naar wat het beste bij u en uw portemonnee past.

 

 

 

Angelo van Klink                                                                                                           Harderwijk, december 2017

 

Praktijkgegevens Hogeweg 4,3841 KV HarderwijkT 0341 74 39 00 M 06 54273864 E info@angelovanklink.nl Contactformulier
208